Massage bij reuma en fibromyalgie

Veel mensen met reuma hebben last van pijn en stijfheid in gewrichten of spieren en vermoeidheid. Daardoor is bewegen vaak moeilijk en dat kan beperkingen geven in het dagelijks leven. Reuma is grillig. Klachten kunnen een tijdje weg zijn en ineens weer de kop opsteken. De massage bij reuma is een zeer doeltreffende methode om de pijn te verlichten, mensen weer rust te geven en de slaap te bevorderen.

Reumaziekten zoals artrose, fibromyalgie en ziekte van Bechterew, kunnen veel pijn en spierstijfheid veroorzaken. Massage kan helpen de pijn te verlichten en spieren te ontspannen. In eerste instantie is het belangrijk om je lichaam volledig tot ontspanning te brengen door de spieren warm te masseren. Hierdoor verbetert de doorbloeding zodat afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden.

Door voorzichtig druk uit te oefenen op je spieren wordt spanning en stijfheid uit de spieren losgemaakt. Dit wordt met zorg en beleid steeds dieper op je spieren uitgevoerd. De behandeling richt zich op de delen, daar waar je het meest last van hebt. De druk is afhankelijk van wat je kunt hebben. Dit is belangrijk om napijn zo veel mogelijk te voorkomen.

Vooraf aan bovenstaande massage-behandeling zal altijd eerst een gesprek plaatsvinden om de aandachtspunten/gebieden vast te stellen.