Massage bij kanker

Als je net de diagnose kanker hebt gekregen staat de wereld even stil. Je zit in een achtbaan. Je kunt in korte tijd zeer uiteenlopende emoties ervaren: angst, verdriet, boosheid, radeloosheid. Alles staat op zijn kop. Je lichaam is ineens niet meer alleen van jou. Kanker confronteert je met kwetsbaarheid en verlies.

Uit diverse onderzoeken is gebleken hoe de ontspanning die ontstaat door het ontvangen van een rustige massage helpt bij het beter verdragen van de behandelingen in het ziekenhuis en hoe het de kwaliteit van leven kan verbeteren.Door zachte liefdevolle aanrakingen kan het vertrouwen in je eigen lichaam weer langzaam hersteld worden. Je mag weer even voelen dat je meer bent dan alleen de kanker. Klachten als pijn, spanning, stress, vermoeidheid, slapeloosheid en depressie kunnen daardoor verminderen.

De specifieke massage bij kanker is bedoeld om je hardwerkende lichaam, dat bezig is met de verwerking van je ziekte, te laten ontspannen. Massage kan géén genezing brengen, maar wel ondersteuning bieden tijdens alle fases van het ziekteproces.

Tijdens onze eerste afspraak bepaal ik samen met jou wat de mogelijkheden zijn. De massages stem ik altijd af op je lichamelijke conditie en eventuele klachten van dat moment. Na de massage krijg je de tijd om rustig bij te komen.In overleg kan ik de massage bij jou thuis verzorgen.

Ik heb de specialisatietraining massage en kanker voor masseurs en massagetherapeuten gevolgd, en ben gecertificeerd zodat ik goed weet wat ik wel en beter niet kan doen. Ik heb deze training gevolgd bij Stichting voor jou.