Deep tissue massage

Deep tissue massage is een stevige tot zeer stevige massage om het lichaam weer in balans te brengen. Door middel van langzame, diepe massagetechnieken met veel aandacht voor de spieren, wordt de 'energiestroom' verbeterd.

Er wordt gemasseerd met de platte vuist of elleboog, onder-en zijkant van de onderarm meestal zonder olie voor een diep ontspannend effect. De druk wordt in overleg met jou opgevoerd of verminderd Zo vloeit alle stress en spanning weg.

De deep tissue massage is vooral geschikt voor mensen met langdurig opgehoopte spanning in lichaam en geest. Omdat de methode veel aandacht op bepaalde gebieden legt, kan je lichaam tijdens en na de massage soms wat gevoelig zijn. Het is erg bevorderlijk voor je gezondheid om deze massage te ondergaan.

In geval van stress spannen spieren zich aan. In geval van te veel stress spannen spieren zich nog sterker aan. In geval van structurele stress spannen spieren zich te lang aan. In dat geval kan overbelasting ontstaan en spreken we van chronische spier- en bindweefselspanning. Niet alleen de oppervlakkige spieren maar juist ook de dieper gelegen spieren raken overbelast. Het omringende bindweefsel verkleeft waardoor spieren steeds minder bewegingsvrijheid krijgen. Als er geen of onvoldoende tijd voor herstel is dan kunnen de klachten steeds ernstiger worden.

Wanneer je spieren verkrampt zijn, is de circulatie van zuurstof en bloed plaatselijk geblokkeerd. Een deep tissue massage helpt die blokkade op te heffen.